Koleksi cerita kelakar, Koleksi cerita lawak, Koleksi cerita lucu, Koleksi video cerita kelakar, Video lucu, Video lawak

home

 

         

 Saluran Popular  

 

Kehidupan adalah anugerah utama Illahi. Anugerah kehidupan memberi gambaran kebesaranNya buat kita manusia, yang wajib kita syukuri dan hargai. Internet adalah kemudahan buat umat manusia. Justeru itu, manafaatkan ia untuk kesejahteraan diri kita dan umat sejagat. Sentiasalah kita beringat, apa yang kita lakukan, akan dipertanggung jawabkan pada kemudian hari.

Gunakan sebaik-baiknya kurnia Allah swt kepada kita. Halalkan kegunaan akal, hati dan lidah pada perkara yang bakal membawa kecemerlangan diri kita dunia dan akhirat. Kita hidup hanya sekali. Sekali 'pergi' tak kan kembali. Buat baik berpada-pada, dan buat jahat JANGAN sekali-kali. Kewujudan website mymedia2u dengan blog sebagai wadah untuk meningkatkan nilai diri. Bermatlamatkan penyatuan ummah dengan ciri-ciri kemurnian budi dan budaya. Walaupun, dunia terus maju dengan teknologi, kita akan terus kekal dengan akhlak dan jati diri insani. 

 

 Info Laman  

TAG

kelakar, cerita kelakar, koleksi cerita kelakar, gambar kelakar, gambar kelakar malaysia, koleksi lawak jenaka, lawak, raja lawak, raja lawak astro, koleksi lawak, cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu, Video kelakar, koleksi video kelakar, video lawak, koleksi video lawak, video lucu, koleksi video lucu. cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu, koleksi cerita lucu

UCAPAN

16/5/2007:
Selamat Menyambut Bulan Ramadhan kepada seluruh umat islam

FADHILAT

1)-Barangsiapa membaca ayat kursi ketika mengiringi tiap-tiap solat fardhu, maka diampuni dosanya dan di hapuskan Allah daripadanya tiap-tiap kejahatan.

2)-Seseorang yang membaca Bismillah sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, akan aman dariapda gangguan syaitan, kecurian, maut yang mendadak dan bala. Sementara pasangan yang membacanya ketika hendak berjimak, akan melahirkan anak yang soleh dan bagi ibu bapanya kebajikan sejumlah tarikan nafas anak itu.

KATA HIKMAH

1) Cara yang pasti untuk terlepas dari berjaya ialah terlepas peluang

2)"Jika saya ingin memulakan kembali perniagaan saya, maka saya akan memilih perniagaan network (MLM)"DONALD TRUMPH

3) "ada menyebut, 9/10 daripada rezeki berpunca daripada perniagaan" HADIS

4)Dalam tempoh lima tahun akan datang hanya wujud 2 jenis perniagaan iaitu perniagaan yang menggunakan INTERNET sebagai platform ATAU perniagaan tanpa internet yang akan terkeluar dari persaingan dunia perniagaan.” Apabila ditanya kepada beliau, bagaimana awak boleh jadi di antara orang yang terkaya di dunia? Jawab beliau,“Saya berada ditempat yang betul tepat pada masanya, saya melihat VISI dan yang sangat penting. Saya melakukan TINDAKAN!!”. BILL GATES

5) "Daripada 40 orang terkaya yang berumur di bawah 40 tahun, separuh daripada mereka berjaya melalui INTERNET."  -MAJALAH FORTUNE-

6) Jika anda mahu melakukan sesuatu anda akan mencari jalan dan jika anda tidak mahu melakukan sesuatu anda akan mencari alasan

7) Siapa yang tidak pernah gagal, dia tidak akan menjadi kaya -charles h.spungeon-

8) Allah tidak akan mengubah nasib sesuatu kaum itu melainkan mereka sendiri mahu mengubahnya- pepatah arab-

9) 99% kejayaan dibina dari kegagalan yang lalu, siapa yang mahu dan tidak bertindak, dia adalah haiwan perosak -willim blake-

9) Banyak hal yang kita sebut sebagai was-was untuk bertindak seringkali dapat diubah menjadi kejayaan dan keuntungan, hanya dengan mengubah sedikit sahaja sikap dalam diri seseorang daripada rasa takut bertukar untuk berjuang

10) semasa kita berhenti dari berfikir, kita biasanya terlepas satu peluang

11) Ilmu melalui bukunya, kemahiran melalui pengalamanya, kejayaan melalui usahanya


TAG

kelakar, cerita kelakar, koleksi cerita kelakar, gambar kelakar, gambar kelakar malaysia, koleksi lawak jenaka, lawak, raja lawak, raja lawak astro, koleksi lawak, cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu, Video kelakar, koleksi video kelakar, video lawak, koleksi video lawak, video lucu, koleksi video lucu. cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu, koleksi cerita lucu

Inspirasi kejayaan yang cemerlang bermula Disini
Tuesday, January 22, 2008

Cerita Lawak : Menyayat hati

Abg...tlg dtg umah segera, URGENT!!!!! ". Hakim baca sms sepantas
kilat. Terus call balik phone Ina. Tak berjawab. Hakim cemas. Tak pernah Ina hantar sms macam tu. Hakim kelam kabut hidupkan enjin kereta. Dia risaukan kekasih tersayangnya itu. Macam-macam dalam kepalanya waktu itu.

Dia kenal Ina sejak dari zaman kanak-kanak lagi. Keluarganya berjiran
dengan keluarga Ina. Dari kecik mereka bermain bersama, kalau main
masak-masak dia sanggup bertumbuk dengan Farok semata-mata nak jadi bapak kerana Ina mesti jadi mak. Pernah Farok cakap dia pondan sebab sentiasa bermain dengan Ina waktu Farok dan Saleh ajak main askar-askar. Dia ajak jugak Ina main askar-askar tapi Ina cakap budak pompuan mana boleh main permainan kasar-kasar macam tu. Sebab itulah dia sukakan Ina, lembut, penyayang dan penuh ciri-ciri keperempuanan. Bila masuk sekolahpun, dia dan Ina berbasikal sama-sama ke sekolah. Walaupun Farok dan Saleh selalu kutuk bila dia tak mahu 'Racing BMX' dengan depapun dia tak kisah. Dia rela dikutuk oleh kawan-kawan daripada meninggalkan Ina kayuh basikal sorang-sorang.

Dia pernah kena belasah sampai lebam bijik mata oleh 'Husin and the
gang'
yang mengganggu Ina masa darjah tiga. Waktu darjah 4, bila dia mula
lancar
tulis baca dan tahu berpantun sikit-sikit diapun tulis surat kpd Ina
"Pen
merah pen biru, U baca I love U' bersama sebijik gula-gula Hacks
sebagai
hadiah harijadi Ina...gara-gara surat itulah dia jelingan tajam Mak
Ropiah
ibunya Ina yang terjumpa surat itu waktu menyemak buku sekolah Ina. Mak
Ropiah memberitahu hal itu kepada ibunya, dan hasilnya dia terpaksa
menadah
telinga menahan leteran maknya. Nasib baik bapak tak tahu, kalau tidak
naya.


Hakim gelak sorang-sorang waktu teringatkan peristiwa itu tapi
fikirannya
kembali cemas mengingatkan sms Ina tadi. Sudah hampir 15 kali dia cuba
hubungi telefon Ina tapi masih tidak berjawab. Dia amat risau kala itu,
fikirannya menelah perkara yang buruk-buruk saja. Dia risau kerana Ina
tinggal seorang diri. Rakan serumah Ina, si Baizura sedang bekerja kala
itu. Dia tahu, Ina kerja shift pagi tadi, Baizura kerja shift malam.
Dia
risau kerana panggilannya tidak berjawab. Dia risau takut-takut rumah
Ina
dimasuki penyamun yang memang menjadi-jadi akhir-akhir ini. Baru-baru
ni,
ada rumah di kawasan perumahan Ina dimasuki perompak. Dia berdoa jika
rumah
Ina dimasuki perompak sekalipun janganlah kekasih hatinya itu
diapa-apakan,
ambiklah barang apa saja yang mereka mahu asalkan Ina tidak
diapa-apakan.
Dia berdoa sungguh-sungguh.


Dia bercinta dengan Ina sejak darjah 6 lagi, sejak dia mengerti apa
itu
baligh bagi seorang laki-laki dan perempuan. Hingga sekarang mereka
masih
bercinta. Kasihnya pada Ina dah macam Gunung Everest, tak tergoyahkan.
Jika
tak ada aral melintang hujung tahun ini, (masa PERODUA cuti plant
shutdown
2 minggu) keluarganya akan masuk meminang Ina. Ina akan menjadi surinya
yang sah dan dia tak mahu apa-apa yang buruk terjadi kepada bakal
isterinya
itu.


Keretanya memecut laju memasuki kawasan perumahan Ina. Sebaik berhenti
di
depan rumah Ina Hakim terpa keluar dari kereta. Dia lompat pagar rendah
rumah Ina. Dia terpa ke pintu sambil jerit "Ina, Ina". Dia pulas tombol
pintu, pintu tak berkunci. Dia betul-betul cemas. Dia ketuk pintu bilik
Ina. Dia dengar esakan Ina. Ina menangis. Hakim makin cemas. Dia ketuk
lagi
pintu bilik Ina sambil panggil nama Ina. Hakim tak boleh bersabar lagi,
dia
pulas tombol pintu bilik Ina. Juga tak berkunci. Dia masuk bilik Ina,
dia
tengok Ina teresak-esak atas katil. Rambut Ina kusut masai, Ina tekup
muka sambil menangis. "Ina, apa yang terjadi sayang" Hakim cuba pujuk Ina.
Ina masih dalam sendu. "hu...hu..." " Ina, cakap kat abang elok-elok, apa yang dah jadi" "Hu..hu" Hakim dah tak sabar, dia dah tak peduli walau apapun yang akan keluar dari mulut Ina. Dia akan terima walau seburuk manapun berita yang akan keluar dari mulut Ina. Hakim goncang bahu Ina. "Ina, what hell is going on...tell me!!"

Suara Hakim kuat kali ini. Ina berenti menangis,

Ina tatap wajah Hakim, Ina renung mata Hakim.

MMmm "Bang, Ina lapar, nak makan nasik . Duit gaji tak masuk lagi."
Nanti cukup 27hb Dis nie, Ina bayar blk ek? Tak pun bila Ina dapat Bonus baru bayar.
posted by MUZRI @ 7:22 AM   20 comments

20 Comments:
  • At April 12, 2008 at 9:14 AM, Anonymous Anonymous said…

    bengap gle ade awex ceni...
    so korg2 kaum adam klu ye pn syg bgai nk rak awex ...
    jgnle smpi jd bngang yek..
    c awex plak jgn gedik nk mik ksmptn lwk bdo ceni...
    ble nk mju daaa...

     

  • At May 13, 2008 at 6:39 AM, Anonymous Anonymous said…

    penat siot..mamt tuh..terkejar2...
    huhuh...awek pun satu..x yah r jadi bengong sangat...agak2 r.mende x jadi urgent nk diurgentkan..kah3..walaupun sekadar lawak bodo....jadikan iktibar for guys...hati2 lah..maner tau kot korang terkena..kah3...

     

  • At June 19, 2008 at 8:13 PM, Anonymous Anonymous said…

    kah222 adakalanya kita tak terjangka sumer ini akan berlaku.. mungkin ia just lawak bodoh namun kadang2 ia boleh menjadi benda yang serus,....

     

  • At August 29, 2008 at 1:54 AM, Anonymous Anonymous said…

    writer ni keje PERODUA ke?

     

  • At December 4, 2008 at 12:48 AM, Blogger honac gurl said…

    AWAT Anonymous MARAH SGT NI?? HAHAHA DAH NAMA PUN CITER LAWAK..HAHAHAHA..

     

  • At January 10, 2009 at 2:27 AM, Anonymous Anonymous said…

    adehh...pjg sgt r..pnat nk bce..
    lawak ni tok release tension..
    so wat la straight to da point..
    yg part2 flash back uh..xperlu la..
    part prasaan tu pon...
    haishh...da mcm cerpen...
    abeh org yg tensen...
    mnmbh tensen lak pale otak nk memproses ayt2 yg bgitu pjg n byk...
    adehh...

     

  • At May 12, 2009 at 2:19 AM, Anonymous Anonymous said…

    ooo... kalau yg budus tu ppuan je la... cheit podahhhh!

     

  • At June 13, 2009 at 11:51 AM, Blogger mademoiselle violet said…

    blh tahan nak kena pelempang awek ni...klau aku jadik pakwe minah ni memang aku jawab ,"tak de duit nak makan..meh sini abg bagi mkn kasut.."

    sabor je la...

     

  • At July 7, 2009 at 5:14 AM, Blogger man said…

    klau aku buat bodoh suar

     

  • At September 15, 2009 at 11:57 AM, Anonymous Anonymous said…

    hahaha..sengal..klako sial..xde duit nk makan..ape lg..bg mkn pele laa..hahaha

     

  • At January 8, 2010 at 10:56 PM, Blogger Budak_Anti_Skema'93 said…

    adeh..siannyer laki tue..dah penat2, awek dier suka jer wat lwk gitu..uww, setianyer lelaki tue.. ^.^ :peace:

     

  • At January 31, 2010 at 10:17 PM, Blogger anummss said…

    adoi..
    bengang gler seh kat awek dia neh..
    wat nyusahkan bf dia je tok prkare seremeh tuh..
    p tula, lam hbungan cinte neh..kita mmg xleh jangke, lau ati dah sayang, caner pun ttap sayang gak..
    p pe2 pn, cian gler kat bf die..
    huhuhu...

     

  • At February 24, 2010 at 10:38 PM, Anonymous Anonymous said…

    aduyaiii...sengal pnya awek...ingt mnda pa td...bc ckit pnya saspen...tgk2 lapa jek...=_='

     

  • At July 22, 2010 at 5:00 PM, Anonymous Anonymous said…

    aduhh,, penat bce,, haha,, lwk la jgk

     

  • At July 30, 2010 at 1:18 AM, Anonymous Anonymous said…

    citer nmpk romantic panjang gler citer tpi tue jer ... duit dh abis

     

  • At March 11, 2011 at 12:35 AM, Anonymous Anonymous said…

    cam pa lagi

     

  • At March 11, 2011 at 12:36 AM, Anonymous Anonymous said…

    cam bu tu__

     

  • At July 1, 2011 at 3:21 AM, Anonymous Anonymous said…

    ni bkn cter lwk tp cter y bikin pns aty jew!! borink! juz straight to da point ahh!! mnympahnyerrr

     

  • At July 1, 2011 at 3:23 AM, Anonymous Anonymous said…

    hmm!! klakar ler jgk y part last tu!! tp sblom nk cmpai part tu huhh borink glerrrrrr

     

  • At October 5, 2011 at 4:42 PM, Blogger kirah said…

    perghh..penat siot baca.....sengal aawek tu..hahahah

     

Post a Comment
<< Home
 

CHIT-CHAT CORNER

ikuti blog ini | Follow This blog

 

Join My Community at MyBloglog!


 Cerita Lawak 

3 Pesalah 

Kedai Roti 

Nenek Oh nenek 

Duit hilang

Cucur udang 

Siot Punya Ayah 

Sam & Dol

Seluar dalam 

Boss dengan Seketeri 

Pegang kuat-kuat nek 

Atas katil, bawah katil 

Orang asli 

Jualan murah 

Kisah bakal bapa 

Tokbatin yang sopan 

Mana ada barang free 

Esok baru cabut 

Bos yang cerdik 

Anak yang baik 

Isteri cemburu

makan malam bang 

Siapa mary bang 

Pak pandir dan ikan keli

Burung lelaki tua 

Profesor sibuk 

Pak ali bukan tamak

Pemohon yang jujur

Interview lanun

2X lebih cepat

Tak pandai cakap inggeris

Gua ajaib

Gabra punya pasal

Rahsia menangkap ikan

Meniru semasa peperiksaan

Wanita Seksi

Pak pandir dengan waja silver

Rumah kahwin

Barang tak guna

Anak dan bapa

Lawak kat sekolah

Baju Cinta

Wanita & lif

3 lelaki dewa

Kantoi

3 orang gila

Ada sisa makan encik

Burung kakak tua yang gatal

Kuda makan rumput

Kawan atuk

Perompak bas kilang

Lambat sebulan

Si penjual telur

Kisah doktor muda

Bilik Mayat

Side A, Side B

3 orang gila

Menyayat hati

Katil

3 lelaki pakistan

Ngerinya

Orang kaya dengan pemandu

Kebendaan

Kelambu pak pandir

Bacalah

Ajaran sesat

Hanya sekadar hiburan

Curang

Lawak buah

Zorro, robin hood & orang asli

Kurang ajar

Janda

Sorang je

Suami kedekut

Kentut

Dah masuk 8 bulan

Prasejarah

Kondom

Malam pengantin

Khalwat

 

 

 Iklan Niaga 

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Video Bisnes Internet

117 Idea Bisnes Luar Biasa

Webhosting terbaik Malaysia

Peluang Bisnes SMS

Jana Duit Dgn Google Adsense

Rahsia perniagaan digital

Business Internet

Cara Format PC

Cara membina Wordpress Blog

Buat Duit dengan Ebook

Rahsia sistem merekrut MLM

Menjana pendapatan di EBAY

Tiada duit untuk kahwin?

Belajar & kuasai Forex

Rahsia Perniagaan internet

Jimat Minyak dapat duit

Kata Kunci: kelakar, cerita kelakar, koleksi cerita kelakar, gambar kelakar, gambar kelakar malaysia, koleksi lawak jenaka, lawak, raja lawak, raja lawak astro, koleksi lawak, cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu,

Video Kelakar  

Usikan di taman

A policemans prank

Unisex massage

Horny training couple

Stomach ache

Reflexology

Farting on the bench

Oinking Dogs

Wrong Family

Kids Games

Prostitution

Surprising internet

Shocked worker

City Bear

Child Switch

I Hate Play

Office Toilet

Head in the toilet

Tot Kipas

Hand Machine 

Counterfeit

Browny rat 

Explosive shuttlecock

Falling mirror 

The thief 

Doorbear 

Roller in vitre 

Surprise locker 

Gigi Korea 

The fake photo 

The fall guy 

The park bench 

Snake in toilet 

Runaway Girlfriend 

Where is my cane 

Evil Bird 

Ladder 

Underneath his kilt 

The shark  

Lost Money

Blind man at sea

Good Job

Parkinson

Unleashed dog

Women in love

Soal Jawab kelakar

Tokyo Drift vs Mat rempit

Khalwat

Harimau yang kelakar

Driving dog

Woving flag

Parked car

Sandwich

That not my dog

Heavy Backpack

Corpse in carpet

Bad mechanic

Chicken chop

Toxic swimming pool

Unlucky

Floating toilet

The jigg police

Fish in a bottle

Painter but not my choice

Gorilla is back

Watering jogger

Blindman has to go

Demolition derby

Basketball demolition

Wheelchair

Old Clothes

Wrong side

Child Birth

MailBox

Cops are pigs

Evil Clown

Fireman at work

Free popcorn

Explosive dogs

Nail in the feet

Magic tongue

Young pervert

Wrong family

Softball

Hot dog parking

Cooking tips

Smoking cigar

The old bride

Scarecrow

Clothes thief

Valet parking

Free kids

Zoom in the clivage

 

 

 Laman Popular  

Myspace Website

Friendster Website

Yahoo Search Engines

Google Search Engines

Msn Search Engines

 

 

Kata Kunci: Video kelakar, koleksi video kelakar, video lawak, koleksi video lawak, video lucu, koleksi video lucu. cerita lawak, gambar lawak, gambar lucu, kisah lucu, cerita lucu, koleksi cerita lucu, koleksi cerita lucu

Blog Istimewa  

Blog Koleksi Cerpen & Novel Lebih 1000 koleksi untuk dibaca. koleksi terbaik di internet dari Malaysia, indonesia, singapore, brunei. layari di www.penulisan2u.blogspot.com

 

Blog koleksi Pantun, Puisi, Tips, Petua, Zodiak, Horoskop, Rahsia. Layari di www.istimewa2u.blogspot.com

 

Blog Video, audio Tazkirah, Dakwah, Ceramah & Topik-topik Agama. Layari di www.dakwah2u.blogspot.com

 

Blog Radio, Tv Streaming online, Surat khabar, Koleksi rakaman rancangan. Layari di

www.mymedia2u.blogspot.com

 

Blog penerangan tempat menarik di kelantan, sejarah kelantan, makanan istimewa di kelantan, kebudayaan. Hotel-hotel di kelantan. Layari di www.kelantan2u.blogspot.com

 

Blog koleksi free templates untuk Blogspot, Blogger classic dan beta dari pereka blog

terbaik seluruh dunia. Layari di www.template2u.blogspot.com

 

Blog penerangan tempat menarik di Pulau Langkawi, kawasan pelancongan di langkawi, tempat menarik,hotel di langkawi, syarikat sewa kereta di Langkawi. layari di laman www.langkawi2u.blogspot.com

 

 

 

 

Blog berkaitan aktiviti merokok, kesan tabiat merokok, penyakit-penyakit, cara berhenti merokok, tips berhenti dan pelbagai berkaitan perokok. Blog yang menyokong kempen Tak Nak merokok. layari di www.smoking2u.blogspot.com

 

Artikel hangat dan terbaru dari pelbagai isu semasa dan topik-topik yang menarik. layari di bawah untuk info terkini

www.semasa2u.blogspot.com

 

Blog koleksi Koleksi Cerpen & Novel Terbaik dari Malaysia, Singapore, Indonesia & brunei

www.penulisan2u.net

 

(WEB  UTAMA) Blog koleksi Koleksi Cerpen & Novel Terbaik dari Malaysia, Singapore, Indonesia & brunei

www.penulisan2u.my

 

Radio Online AntapFM, dari kenyalang Sarawak www.antapfm.net

 

Blog Perkahwinan, pelbagai gambar perkahwinan, sudut gubahan hantaran, alamat mak andam, kanopi, pereka majlis

akan datang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lawati Laman Terbaik Dibawah   

All Malaysian Bloggers Project